woensdag 11 november 2009

Aflsluiter Seizoen 09

Eerst mijn excuses voor deze late berichtgeving.
Mijn laatste koers te Denderleeuw is verlopen zoals ik de laatste weken bezig was. Ik eindigde dus in de kopgroep waar ik spurtte naar een 11de plaats.

Op 31 oktober ben ik gaan koersen op Zolder. Dit was ingericht door SVS en onze school Hemaco Dendermonde heeft de traditie daar aan mee te doen. Met name de leraar Frans Van Nuffel staat achter dit initiatief. Vorig jaar was dit ook al voorzien, maar door een val op mijn knie was dit niet mogelijk. Dit jaar dus wel. Het was best wel spannend zo een koers op een auto circuit, de plaats waar Chippolini wereldkampioen werd. Chippolini een naam die ik als 2-jarige uitsprak als Pipolini toen ik naar de ronde van Frankrijk keek (dit zei ik tegen mijn vader als hij thuiskwam van zijn werk: "Pipolini heeft weeral gewonnen"). Spijtig was dat we maar met 10 vertrekkers waren, maar dan ben je natuurlijk wel al top 10. De eerste ronde was wel een verkenningsronde hoewel het tempo er al goed in zat. Daarna heb ik een keer of twee geprobeerd er van weg te rijden, maar op zo'n circuit moet je dan al goeie papieren kunnen voorleggen. Dus komt het weer tot een spurt. Een goeie tip van de leraar was van niet te vlug te beginnen, maar met 10 man moet je natuurlijk mee. Misschien zat ik in de laatste bocht iets te ver (op de 5de plaats), maar toch is het me dan toch gelukt om in mijn categorie 13-jarigen dit jaar 1 keer op het poduim te staan. Op zolder haalde ik dus de derde plaats. Niet slecht voor mijn eerste keer zou ik zo zeggen. Volgend jaar misschien beter, want ik kom hier zeker terug.

Tot slot zou ik nog iedereen willen bedanken die dit seizoen voor mij zijn komen supporteren.
Vooral Nonkel Piet die bijna elke week aanwezig is. Hopelijk tot volgend seizoen bij de 14-jarigen. Daar hoop ik op de weg eens een podiumplaats te pakken te krijgen. Misschien na een eerste keer volgen er misschien nog. Na de clubvergadering zal ik enkele datums i.v.m. volgend seizoen kunnen meegeven hier op mijn blog.

Groeten Ward. En tot volgend seizoen!!!!